• Hulpnaalden 2,5 en 4mm

Hulpnaalden.

Hulpnaalden gebruik je om steken tijdelijk te parkeren, terwijl je de rest van de pen afbreit. Hulpnaalden zijn een handig hulpmiddel voor het breien van kabels of het inbreien van motieven in je patroon.

Of je nu complete truien of vesten breit, of gewoon een simpele sjaal, goed gereedschap is het halve werk. Naast de juiste maat en kwaliteit breinaalden, zijn er een boel hulpmiddelen te verkrijgen, waardoor je sneller en preciezer kunt werken.Zo voorkom je fouten en bespaar je tijd voor andere projecten of bezigheden. Neem nu deze kabelnaalden: een onmisbaar hulpmiddel wanneer je kabels wilt breien of met meerdere kleuren breigaren werkt bijvoorbeeld bij ingebreide motieven.

Breien gebeurt in de meeste gevallen met twee breinaalden, met aan het eind een knop die voorkomt dat de lussen er af kunnen glijden. Soms worden een of meer hulpnaalden gebruikt, wanneer 2 breinaalden niet volstaan. Dit zijn twee korte breinaaldjes, zonder punt, waar je steken op kunt zetten om later op te pakken of mee te breien.

Een kabelpatroon kan gebreid worden door een aantal steken (bijvoorbeeld 4) van de linkernaald af te halen op een hulpnaald. Vervolgens worden de 4 volgende steken gebreid. Daarna worden de 4 steken van de hulpnaald gebreid, die dus over de andere heen geleid worden. Vervolgens worden er enkele naalden (bijvoorbeeld drie) gewoon doorgebreid (aan de ene kant recht, aan de andere kant averecht). In de daaropvolgende naald worden weer 4 steken afgehaald op dezelfde manier. Hierdoor lijkt het alsof er een kabel op de trui verschijnt. Dit kan er leuk uitzien, maar heeft ook als voordeel dat er een dikker en dus sterker en warmer weefsel ontstaat.

Je ontvangt 2 korte hulpnaalden in maat 2 voor fijn en maat 5 wat groffer breiwerk. Omdat je de steken tijdelijk op de kabelnaald laat glijden om ze pas later weer mee te breien, hoeft de naalddikte van de kabelnaald niet precies overeen te komen met de naalddikte waar je mee breit. Neem gewoon de naald die het dichtste bij je naalddikte aansluit. Voor een breiwerk op pen 3 pak je dus hulpnaald 2,5 en voor een breiwerk op pen 5 kun je het beste hulpnaald 4 gebruiken.

Materiaal: glad gelakt aluminium. Lengte: 13cm.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Hulpnaalden 2,5 en 4mm

  • Merk: Prym
  • Model: 191105
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €3,80


Gerelateerde producten

Kabelnaalden 2 en 5mm

Kabelnaalden 2 en 5mm

Kabelnaalden.Kabelnaalden maken het mogelijk om een aantal steken om elkaar te draaien en zo kabels ..

€3,35

Tongnaald Fijn Ergonomic

Tongnaald Fijn Ergonomic

De Prym tongnaald is speciaal ontworpen voor het opnemen van steken in breiwerk. Tevens een handig h..

€5,59

Stekenhouder Medium

Stekenhouder Medium

Stekenhouder.Stekenhouder om een aantal steken tijdelijk te parkeren, om ze later weer op te nemen. ..

€2,95

Stekenhouder Klein

Stekenhouder Klein

Stekenhouder.Stekenhouder om een aantal steken tijdelijk te parkeren, om ze later weer op te nemen. ..

€2,95

Tags: Kabelnaalden, kabelnaalden breien, kabelnaald, kabels breien, hoe brei ik kabels, naald voor kabels, stekenhouder, stekenhouders, hulpnaald, hulpnaalden, breinaald, breiaccessoires, breiaccessoire, handwerkaccessoires, handwerkaccessoire, hulpmiddel voor breien, hulpmiddel voor kabels, snel kabels breien, hulpnaald, hulpnaalden, korte breinaalden, extra korte breinaalden, mini breinaald, mini breinaalden, extra breinaald