• GOEDKOPER: 5 lapjes stof Beige-Zwart - OP=OP

Lapjes van katoen.

Lapjes van katoen: 5 lapjes stof, beige.

OPRUIMING - OP=OP: Deze lapjes stof in bijpassende kleurtjes kun jij voor al jouw hobbyprojecten gebruiken en uiteraard ook voor het zelf maken van mondkapjes. Ga jij een mooie quilt maken? Of heb je plannen voor een kussenhoesje of een zelfgemaakt etui, deze mooie katoenen stukjes stof komen vast van pas. De stylistes van TissuDeMarie hebben pakketjes samengesteld van 5 mooi bij elkaar passende kleuren en dessins. Elk individueel lapje is 50 x 57cm groot en uitgevoerd in verschillende lichtgekleurde beigetinten met zwart dessin. Je ontvangt 5 lapjes stof van 100% katoen.

Wil jij deze lapjes gebruiken om er mondmaskers mee te maken, dan zijn ze daar prima geschikt voor. Houd er wel rekening mee dat, wanneer je de lapjes op 95° gaat wassen, ze op den duur iets lichter worden van kleur. Gebruik jij de lapjes voor een andere toepassing, dan kun je ze tot 60° wassen, zonder dat ze zullen verkleuren.

Hobby-stofjes.

Wat je allemaal niet kunt met lapjes stof… kom je ergens in je naaimand nog wat oude lapjes tegen en laat je je fantasie eventjes de vrije loop gaan, dan kun je daar vaak nog een heleboel mee. Wel is het lastig om je verschillende couponnetjes met elkaar te combineren. Vaak heb je te maken met verschillende kwaliteiten en mengsels van stoffen, waardoor het samen verwerken van die lapjes voor uitdagingen zorgt. Met de speciale fat quarter bundels van TissuDeMarie heb je dit probleem niet: de stofjes zijn op elkaar afgestemd qua kleur en patroon, dus zeer goed te combineren. Bovendien zijn alle 5 lapjes stof die je ontvangt allemaal van 100% katoen.

Wat is een fat quarter?

De term fat quarter komt uit de quilt-wereld. Als je aan patchwork doet, ben je bezig met het combineren en aan elkaar stikken van kleine lapjes stof. Een quilt noemen we niet voor niets in Nederland een lapjesdeken, vaak gemaakt van restanten stof. Een fat quarter is een dubbel afgemeten kwart meter, genomen over één helft van de stof. Aangezien de meeste stoffen ongeveer 120cm breed zijn, heeft een fat quarter dus meestal een afmeting van ongeveer 50 x 57cm. Maar fat quarters gebruik je niet alleen voor het patchwork. Het is een ideale maat voor allerlei andere projecten met textiel.

Wasvoorschrift.

De 5 lapjes stof die je ontvangt zijn qua kleur en dessin op elkaar afgestemd en dus goed met elkaar te combineren. De lapjes stof zijn goed wasbaar tot 60°. Ons advies is om de eerste keer dat je de stof wast, dit op 30° te doen: hiermee beperk je de krimp. Voeg een klein beetje schoonmaakazijn toe in het vakje van de wasverzachter bij de eerste wasbeurt: dit komt de kleurechtheid ten goede. Wil je de stoffen heter wassen dan 60°, bijvoorbeeld vanwege de toepassing waar je de stofjes voor gebruikt, houdt dan rekening met mogelijk extra krimp en met verkleuring.

Specificaties:

je ontvangt 5 lapjes stof, elk van 50 x 57cm. Samenstelling: 100% katoen. Wasbaar tot 60°. Kleur: Beige met zwart dessin.

Welk naaigaren heb ik nodig?

Verwerk jouw katoenen stoffen bij voorkeur met katoen naaigaren. Het voordeel is dat de matte uitstraling van het garen mooi bij de stof past. Bovendien heb je bij het wassen niet te maken met valse krimp of trekkende naden. Wil je de stoffen op een later ogenblik ooit verven? Dan verf je het katoen naaigaren gewoon mee in dezelfde kleur, terwijl synthetisch naaigaren nooit de kleur van de textielverf zal overnemen. Naaigaren katoen leveren wij van Gütermann in 40 kleuren.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

GOEDKOPER: 5 lapjes stof Beige-Zwart - OP=OP

  • Merk: TissuDeMarie
  • Model:96601
  • Beschikbaarheid:2-3 Dagen levertijd
  • €9,95
  • €7,50


Gerelateerde producten

Naaigaren katoen - Kies een kleur

Naaigaren katoen - Kies een kleur

Weet je niet precies welk naaigaren geschikt is voor welke stof, kijk dan bij de tips van Bink daar ..

€2,85

GOEDKOPER: 5 lapjes stof Zwart-Grijs - OP=OP

GOEDKOPER: 5 lapjes stof Zwart-Grijs - OP=OP

Fat quarters.Fat quarters: 5 lapjes stof zwart/grijs.OPRUIMING - OP=OP: Lapjes stof in bijpassende k..

€7,50 €9,95

GOEDKOPER: 5 lapjes stof Ivoor - OP=OP

GOEDKOPER: 5 lapjes stof Ivoor - OP=OP

Fat quarters.Fat quarters: 5 lapjes stof, ivoor.OPRUIMING - OP=OP: Lapjes stof in bijpassende lichte..

€7,50 €9,95

Naaigaren Katoen 800 meter - Kies een kleur

Naaigaren Katoen 800 meter - Kies een kleur

Naaigaren Katoen.Naaigaren Katoen, natuurzuiver.Katoenen naaigaren kopen? Dit naaigaren van Güterman..

€9,95

Tags: Stof, lapje stof, lapjes, quilt, quilting, fat quarter, lap, coupon, coupage, stofjes, stof katoen, lapje katoen, lap katoen, katoen coupon, 100% katoen