• Kaasdoek 11 draads 28 count 50 x 68 cm Ivoor

Kaasdoek.

Kaasdoek borduurstof om zelf een patroon op te borduren.

Als je een compleet borduurpakket koopt, krijg je daar in de meeste gevallen behalve het patroon, ook het juiste garen en de borduurstof bijgeleverd. Beschik je alleen over een patroon of wil je een patroon uit een borduurpakket nogmaals borduren, dan kun je de stof ook los kopen om het borduurpatroon daar op te borduren.

Borduurstof bestaat in verschillende kwaliteiten en uitvoeringen. Dit betreft zogenaamd kaasdoek, ook wel evenweave of aftelstof genoemd. Kaasdoek is een erg prettige stof om op te borduren. Dit doek heeft een zeer fijne, maar regelmatige structuur, waardoor zeer fijn en gedetailleerd borduurwerk ontstaat. Kaasdoek is zachter en soepeler dan kaaslinnen.

Kaasdoek is geschikt voor zowel kruissteek- als voor traditioneel borduurwerk, zoals platsteken. De structuur van aftelstof wordt weergegeven in het aantal draden per centimeter. Per geborduurd kruisje heb je 2 draden nodig. Op een centimeter van 11-draads kaasdoek kun je dus 5,5 kruisjes borduren. De Engelse maatvoering van borduurstoffen wordt weergegeven in het aantal draden per inch. 10-draads kaaslinnen of evenweave wordt in het Engels weergegeven als 28 count.

In het algemeen kun je zeggen dat het borduren op kaasdoek geschikt is, als je al enigzins gevorderd bent met borduren. Het borduren op Aida borduurstof is eenvoudiger, omdat de kruisjes daar duidelijker zichtbaar op zijn. Borduren op kaaslinnen daarentegen is juist weer wat lastiger dan het borduren op kaasdoek, omdat linnen onregelmatiger is van structuur dan het zorgvuldig geweven kaasdoek.De stof is licht voorbehandeld met stijfsel: hierdoor glijdt de naald zeer eenvoudig door de stof.

Kaasdoek is ook zeer geschikt voor Hardanger borduren.

Samenstelling: 52% katoen/ 48% viscose. Kleur: Ivoor.

TIP: gebruik voor deze borduurstof bij voorkeur stompe borduurnaalden, grootte 24-26. Gebruik tevens een borduurring: dit zorgt ervoor dat je je werk gemakkelijker kunt vasthouden en geeft een beter overzicht waar je mee bezig bent.

Je ontvangt een stukje borduurstof van 50 x 68 cm.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Kaasdoek 11 draads 28 count 50 x 68 cm Ivoor

  • Merk: DMC
  • Model: DC58A-3865
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €14,96


Gerelateerde producten

Borduurnaalden stomp nr. 24-26

Borduurnaalden stomp nr. 24-26

Borduurnaalden nr. 24-26 assorti zonder punt voor kruissteek.Deze stalen borduurnaalden hebben een s..

€2,60

Tags: Borduurstof, handwerkstof, borduurstof aida, aida borduurstof, aida stof, aïda stof, aïda borduurstof, borduurlinnen, borduurkatoen, telstof, aftelstof, ruitjesstof, stof met ruitjes, stof om op te borduren, kaaslinnen, kaasdoek, zelf borduren, zelf patroon borduren, borduurpatroon, evenweave, borduurstof evenweave, permilan, permin, DMC, Zweigart