• Noorse Sokken maat 39-42

Geitenwollen sokken.

Geitenwollen sokken: noorse wollen sokken.

Noorse sokken staan in de volksmond beter bekend als geitewollen sokken. Technisch gesproken is deze benaming niet terecht. De wol van de noorse sokken is gewoon schapenwol, in een menging met polyamide en acryl. Maar what’s in a name? Uiteindelijk zijn jouw voeten met deze lekkere gebreide sokken heerlijk warm en daar gaat het om, toch? Maat 39-42. Ook verkrijgbaar in maat 43-45. Verkoop per paar.

Wollen sokken zijn lekker behaaglijk, in huis of in bed. Heb jij een gladde vloer? Dan zijn onze antislip sokken ook wat voor jou: vanwege de antislip laag loop jij geen enkel risico. Wil jij van deze Noorse sokken zelf antislip sokken maken? Gebruik dan de vloeibare Latex van Regia en tover jouw sokken of pantoffels om tot een antislip model. Of maak jouw eigen huissloffen met behulp van onze vernaaibare leren zolen: prima te gebruiken met deze Noorse sokken of met andere gebreide sokken.

Geitenwollen sokken.

Zijn geitenwollen sokken van geitenwol? Nee hoor, er komt geen geit aan te pas! Voor de draad waarmee onze noorse sokken gebreid worden, wordt gebruik gemaakt van garen van scheerwol, in een menging met acryl en polyamide. Dit maakt de sokken lekker los van draad, maar met een betere pasvorm dan wanneer ze van 100% wol zouden zijn. Bovendien wordt de wollen draad hierdoor aanmerkelijk sterker. Omdat voor de wollen draad gebruik wordt gemaakt van restgarens, heeft de draad een kenmerkend kleurverloop: de reden voor de benaming geitenwol. Geitenwollen sokken draag jij in huis, maar kunnen ook prima gedragen worden in werkschoenen, sportschoenen of in klompen.

Warm, los en wasbaar.

De noorse sokken zijn beslist niet strak, maar lekker losjes gebreid. Dit zorgt voor extra isolatie bij het dragen van de sokken, waardoor jij de hele avond warme voeten houdt. Een bijkomend voordeel is dat jij geen last zult hebben van een knellende boord. Wil jij de noorse sokken wassen? Doe dat de eerste keer op de hand en niet heter dan 30° om de krimp te beperken. Hoewel het wasvoorschrift voorschrijft, dat jij de sokken het beste in de handwas kunt wassen, is het na een aantal keer wassen geen probleem om ze met een kledingwas in de wasmachine mee te wassen. Houdt er wel rekening mee, dat de sokken door een machinewas wat losser zullen worden en mogelijk iets kunnen pluizen. Aan jou de keus dus!

Specificaties:

Samenstelling: 50% wol, 25% acryl, 25% polyamide. Kleur: Grijs. Maat: 39-42. Tevens leverbaar in maat 43-45. Verkoop per paar. Wasbaar tot 30°.

Houd het Warm en Veilig.

Warme sokken zijn heerlijk voor in huis, maar kunnen op een gladde vloer wel gevaar opleveren. Met onze antislip sokken loop jij geen risico op vallen. Maak van jouw noorse sokken of van jouw pantoffels jouw eigen antislip sokken met behulp van onze vloeibare latex. Wil jij jouw Noorse sokken of andere gebreide sokken omtoveren tot een paar lekkere huissloffen? Gebruik dan onze vernaaibare leren zolen, super makkelijk en praktisch!

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Noorse Sokken maat 39-42

  • Merk: Harco
  • Model: 5040-39
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €5,95


Gerelateerde producten

Antislip Huissokken Donker Grijs 39-42

Antislip Huissokken Donker Grijs 39-42

Antislip sokkenAntislip sokken zorgen niet alleen voor draagcomfort, maar tevens voor veiligheid in ..

€6,95

Leren Zolen om Vast te Naaien Maat 40-41

Leren Zolen om Vast te Naaien Maat 40-41

Leren zolen om vast te naaien.Leren zolen om vast te naaien van Regia: hiermee maak je van je favori..

€12,50

Zelf Antislip Sokken Maken - Zwart

Zelf Antislip Sokken Maken - Zwart

Vloeibare Latex.Vloeibare Latex voor Antislip zolen.Antislip zolen maak jij zelf met behulp van deze..

€9,99

Tags: Noorse sokken, geitenwollen sokken, geitewollen sokken, geitenwol, geitewol, norweger, wollen sokken, gebreide sokken, los gebreide sokken, grof gebreide sokken, warme sokken, bedsokken, slaapsokken, klompsokken, ouderwetse sokken, sokken van vroeger, opa sokken, oma sokken, sokken, sok