Fluweelband.

Fluweelband is een mooi glanzend bandje en uitermate geschikt als versiering voor kleding, woontextiel of om iets mooi te verpakken.

Fluweelband is een zachte geweven band, waarbij hoge opstaande polen met de kettingdraden van het band zijn meegeweven en vervolgens kort afgesneden. Hierdoor ontstaat een zogenaamde vleug: het band zal mooi glanzend opkleuren en zal van kleur veranderen als je de pool of vleug de andere kant opwrijft. Vroeger werd fluweel van zijde gemaakt, waardoor het een zeer kostbare stof was. Polyamide is hier een prima alternatief voor en is een stuk plezierig voor je portomonnee. Bovendien hoef je niet bang te zijn voor verkleuring, zoals bij fluweelband van zijde of katoen.

Je kunt fluweelband voor diverse doeleinden gebruiken en daarom bieden we je ook de keus uit verschillende breedtes. Een smal fluweelbandje van 9 mm bijvoorbeeld is geschikt als rijgkoord, lintje of in de halslijn van een jurk of blouse.. De breedtes van 16 en 23 mm zijn geschikt als lint, als versiering langs een broekspijp of mouw of op voor- of achterpanden van kleding. De breedte van 36 mm wordt veel gebruikt als ceintuur, in woontextiel of als embrasse voor gordijnen.

Je vindt hieronder twee selectieschermen. In het eerste scherm maak je een keuze uit de verschillende breedtematen. In het tweede selectiescherm kies je jouw kleur: als je de kleur aanklikt zal de juiste kleur verschijnen. Om je het beste beeld te geven van de kleur hebben we ervoor gekozen de afbeeldingen te gebruiken van een bredere variant, maar je ontvangt uiteraard de breedte die je hebt geselecteerd.

Materiaal: 100% polyamide. Verkoop per meter. Bestel je 1, dan ontvang je 1 meter, 2 is 2 meter, enzovoort. LET OP: Bestel je meerdere meters, dan kun je in de opmerkingen aangeven of je het band aan 1 stuk wilt ontvangen of in geknipte lengtes. Houd er wel rekening mee, dat een volle rol fluweelband 10 meter bevat: meer dan 10 meter band aan 1 stuk kunnen we je dus niet leveren.

TIP: als je het fluweelband schuin afknipt, zal het niet snel gaan rafelen. Zo kun je de smallere variant prima gebruiken als rijgveter, koordje of misschien wel als mooie glanzende veter in schoenen of laarsjes.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Fluweelband - Kies een kleur

  • Merk: Restyle
  • Model: 017-10-9NW
  • Beschikbaarheid: 2-3 Dagen levertijd
  • €1,45


Beschikbare opties:


Gerelateerde producten

Naaigaren katoen

Naaigaren katoen

Weet je niet precies welk naaigaren geschikt is voor welke stof, kijk dan bij de tips van Bink daar ..

€2,44

Siersteek garen - Kies een kleur

Siersteek garen - Kies een kleur

Weet je niet precies welk naaigaren geschikt is voor welke stof, kijk dan bij de tips van Bink daar ..

€2,65

Tags: Fluweelband, fluwelen band, fluweelint, fluweel lint, fluweel band, fluwelen lint, zijden band, veloursband, veloersband, velours, veloers, zijdeband, zijde band, zijde lint, zijdelint, sierband, sierbandje, galon, galonette