• Scheerkwast dassenhaar - Thermohout

Scheerkwast Dassenhaar.

Scheerkwast Dassenhaar om je gezicht in te zepen bij het dagelijkse scheren.

Steeds meer mannen (her)ontdekken de charme van nat scheren. In plaats van iedere ochtend te starten met het monotone geronk van een scheerapparaat, kiest de moderne man ervoor om van het dagelijkse scheren zijn eigen, persoonlijke moment te maken. Sommige mannen starten de dag met een lekkere, frisse scheerbeurt, anderen sluiten hun dag ermee af om met een lekker schoon en glad gezicht de avond of nacht in te gaan. Nat scheren wordt pas echt een beleving, als je er het juiste materiaal voor gebruikt. Dat betekent: een goede, verzorgende scheercreme of scheerzeep, een goed scherp mes en een kwast van goede kwaliteit om je gezicht mee in te zepen. Deze scheerkwast van Redecker draagt bij aan een optimale scheerervaring!

Je gebruikt een scheerkwast om de scheercreme of scheerzeep op te schuimen in een scheerkom. Vervolgens kun je de zeep met de kwast royaal aanbrengen op je gezicht. Stem jouw scheercreme of scheerzeep af op je persoonlijke voorkeur en houd rekening met je eigen huid. Een droge huid vraagt een andere scheerzeep dan een wat dikkere, vettere huid. In het gebruik van een scheerkwast kun je kiezen voor een scheerkwast die gemaakt is van varkenshaar of een dassenharen scheerkwast. Wat is precies het verschil?

Varkenshaar is een prima materiaal voor een scheerkwast. Varkensharen hebben een wat dikkere, stevige onderkant en lopen uit in een zachter gedeelte. Varkensharen nemen scheerzeep of scheercreme goed op en met een varkensharen kwast breng je de zeep gemakkelijk aan op je gezicht. Dassenharen zijn nog een stuk zachter dan varkensharen en kunnen bij het maken van de borstel mooi rond worden afgesneden. Vanwege de ronde uiteinden van de dassenharen zullen deze ook de gevoelige huid niet beschadigen of irriteren. Met dassenhaar kun je de scheerzeep heel gelijkmatig en vol opbrengen zonder teveel zeep te gebruiken. De uiteindelijke keus voor varkens- of dassenhaar blijft natuurlijk jouw eigen afweging.

Deze scheerkwast is van dassenharen, die zijn ingezet in een basis van gebakken thermohout. Thermohout is hout dat op zeer hoge temperatuur verhit wordt in een oven. Door het verhitten sluiten de poriën van het hout zich, waardoor het weinig tot geen vocht meer absorbeert. Doordat het hout na het afbakken ook nog eens geolied is, is thermohout buitengewoon vochtbestendig: handig, omdat je de scheerkwast in de badkamer of onder de douche gebruikt. Bovendien krijgt het hout door het bakken een mooie, donkere kleur. Vet het hout van de kwast af en toe even in met wat olijfolie op een stukje keukenpapier: hierdoor blijft het hout bestand tegen vocht en voorkom je ontsierende vlekken op het hout van je luxe scheerkwast. De lengte van de scheerkwast is 9,5cm.

Voor het behoud van je scheerkwast is het belangrijk dat je deze na gebruik goed uitspoelt en laat drogen. Een scheerkwast droogt het beste als je deze op zijn kop hangend laat drogen, bijvoorbeeld in een bijpassende scheerkwasthouder. Of kies voor een complete scheersethouder, waar je behalve je kwast ook je scheermes in kunt plaatsen.

Voor deze scheerkwast is gebruik gemaakt van natuurlijke, duurzame materialen. Het gebruikte dassenhaar wordt, voor het in de kwast wordt verwerkt, zorgvuldig gereinigd, ontvet en gekamd in een uitgebreid, gecontroleerd proces. Natuurlijke materialen gaan lang mee en zijn volledig afbreekbaar, waardoor je het milieu minimaal belast.

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

Scheerkwast dassenhaar - Thermohout

  • Merk: Rececker
  • Model: 641573
  • Beschikbaarheid: 8-9 Dagen levertijd
  • €34,95


Gerelateerde producten

Scheerkwast dassenhaar - Beukenhout

Scheerkwast dassenhaar - Beukenhout

Scheerkwast Dassenhaar.Scheerkwast Dassenhaar om je gezicht in te zepen bij het dagelijkse scheren.S..

€31,50

Scheerkwast varkenshaar - Beukenhout

Scheerkwast varkenshaar - Beukenhout

Scheerkwast Varkenshaar.Scheerkwast Varkenshaar om je gezicht in te zepen bij het dagelijkse scheren..

€13,75

Scheerkwast varkenshaar - Thermohout

Scheerkwast varkenshaar - Thermohout

Scheerkwast Varkenshaar.Scheerkwast Varkenshaar om je gezicht in te zepen bij het dagelijkse scheren..

€17,95

Tags: Scheerkwast, Scheerkwast varkenshaar, scheerkwast dassenhaar, scheerkwast, nat scheren, scheerborstel, kwast voor scheerzeep, scheerzeep, inzepen, opschuimen, scheerkom